voedingssupplementen

Wie gezond wil blijven moet ervoor zorgen dat hij dagelijks voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Lukt dit niet? Dan kun jouw voedingspatroon aanpassen. Dit is niet het enige wat je kunt doen, want je kunt ook voedingssupplementen gebruiken. Als je hier nog niet eerder gebruik van hebt gemaakt, ben je mogelijk wat terughoudend. Wij nemen deze twijfel graag weg. Daarom zetten we in deze tekst 4 voordelen van voedingssupplementen op een rijtje.

1. Vitamines en mineralen aanvullen

Laten we direct maar beginnen met het grootste voordeel van voedingssupplementen. Je vult er namelijk een tekort aan vitamines en mineralen mee aan. Heb je bijvoorbeeld een tekort aan omega 3 vetzuren? Dan kun je visolie capsules slikken. Daarnaast zijn er tabletten die één of meerdere vitamines bevatten. Door regelmatig één of meerdere voedingssupplementen in te nemen, zorg je dat jouw lichaam voldoende bouwstoffen binnenkrijgt.

Veel mensen denken dat voedingssupplementen ter vervanging dienen van voeding, maar dit is niet het geval. Het is namelijk belangrijk dat je ook producten eet die vitamines en mineralen bevatten, zodat ons lichaam deze hieruit op kan nemen. Vandaar dat je voedingssupplementen nooit mag zien ter vervanging van, maar alleen als aanvulling op de dagelijkse voeding. 

2. Goed voor jouw weerstand

Je verwacht het misschien niet direct, maar voedingssupplementen hebben ook een positief effect op onze weerstand. Ons lichaam heeft namelijk vitamines en mineralen nodig om weerstand op te bouwen. Wanneer je hier via reguliere voeding onvoldoende van binnenkrijgt, heb je mogelijk maar weinig weerstand. Je bent hierdoor sneller vatbaar voor ziektes. Vitamines zijn vooral belangrijk om weerstand op te bouwen maar jouw lichaam moet ook voldoende ijzer, magnesium, zink en calcium binnenkrijgen.

3. Meer energie

Voel jij je vaak snel moe en lusteloos? Dan denk je misschien dat dit komt doordat je slecht geslapen hebt. Dit kan inderdaad een oorzaak zijn, maar een vermoeid gevoel kan ook het gevolg zijn van een tekort aan vitamines en mineralen. Jouw lichaam zet vitamines en mineralen onder meer om in energie. Vind je het lastig om gevarieerd te eten? Probeer dan eens of voedingssupplementen uitkomst bieden. Wanneer je regelmatig een tablet met één of meerdere vitamines inneemt, merk je mogelijk al snel dat je (veel) meer energie hebt dan voorheen.

4. Helpt tegen kwaaltjes

De meeste mensen is er veel aan gelegen om kwaaltje te voorkomen, maar helaas lukt dit meestal niet. Gelukkig kan ons lichaam veel kwaaltjes verhelpen zonder dat we hier zelf veel voor moeten doen. In principe hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Dit komt het herstelproces van jouw lichaam namelijk ten goede, waardoor een kwaaltje snel verleden tijd is. Duurt het jou te lang voordat een kwaaltje verdwijnt? Dan bieden vitamine D supplementen of supplementen met andere vitamines mogelijk uitkomst.