ct scan

Maak jij je wel eens druk over je gezondheid en zou je bijvoorbeeld een gezondheidsscan willen laten uitvoeren om alles in één keer te checken? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om dit via een privékliniek te regelen. Een gezondheidsscan zorgt ervoor dat je precies weet hoe gezond je bent. Los van een gezondheidsscan, kan het voorkomen dat je wordt doorverwezen om een CT-scan te laten maken. Op deze pagina lees je wat jij je bij een CT-scan kunt voorstellen en welke voordelen eraan vastzitten. Verder lees je meer over het boeken van gezondheidsscans bij privéklinieken.

Wat kun je van een CT-scan verwachten en welke voordelen zitten eraan?

Als patiënt kun je in diverse situaties een CT-scan ondergaan, maar houdt er rekening mee dat je pas een CT-scan kunt laten uitvoeren als je een doorverwijzing hebt van je (huis)arts. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij het opsporen van tumoren, het beoordelen van het beenmerg of het controleren van de bloedvaten. Ook kan een CT-scan worden ingezet bij het vaststellen van letsels na een ongeval of verwondingen aan bijvoorbeeld het hoofd of de rug. De CT-scan zelf is een pijnloos onderzoek. Je wordt op een tafel gelegd en vervolgens door een grote donutvormige scanner gerold. Dit gebeurt in een korte tijdspanne, de scan duurt ongeveer 5 minuten. Tijdens het onderzoek wordt er gebruik gemaakt van röntgenstraling, waarmee duidelijke beelden van je lichaam worden gemaakt.

Een CT-scan is een nuttige medische beeldvormingstechniek die veel voordelen met zich meebrengt. Zo biedt deze techniek een gedetailleerder beeld van het lichaam dan andere beeldvormingstechnieken, waardoor de diagnose sneller en preciezer kan worden gesteld. De techniek kan ook ingezet worden tijdens het volgen van het verloop van een behandeling en het beoordelen van eventuele complicaties. De uitslag van een CT-scan is vaak al binnen enkele dagen beschikbaar. De uitslag wordt vervolgens besproken met de behandelend arts, die dan besluit welke verdere stappen er gezet dienen te worden.

Wil jij je gezondheid in kaart laten brengen? Boek dan een gezondheidsscan

Wil je meer te weten komen over hoe het er met je gezondheid voor staat? Dan is het laten uitvoeren van een gezondheidsscan bij een privékliniek een goede optie. Bij professionals kun je terecht voor een uitgebreide scan, die je inzicht geeft in de status van je gezondheid. Je krijgt een beter beeld van hoe je organen functioneren, of er eventuele afwijkingen zijn en welke stappen je kunt ondernemen om je gezondheid te verbeteren. Gezondheidsscans bestaan vaak uit een aantal onderdelen, waaronder bloedonderzoek, een urineanalyse en een uitgebreide scan van je organen met behulp van bijvoorbeeld een MRI-scan. Hierdoor krijg je een compleet beeld van hoe het met je gezondheid is gesteld.

Een goede partij om je gezondheidsscan bij in te plannen is Privatescan.nl. Het professionele team staat voor je klaar en beantwoord alle vragen die je hebt. Houd er rekening mee dat een gezondheidsscan bij een privékliniek niet altijd vergoed wordt door je zorgverzekeraar.