Depositphotos_13876076_S

Aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht, maar kunnen wel erg handig zijn. Ze geven je namelijk extra dekking voor zorgkosten die niet gedekt zijn door je basisverzekering. Zo kun je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering afsluiten voor fysiotherapie, orthodontie of brillen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over aanvullende verzekeringen.

Wat is een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering is een verzekering die je bovenop je basisverzekering kunt afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende verzekering met een ruimere dekking voor fysiotherapie of een aanvullende verzekering met een ruimere dekking voor brillen en contactlenzen. Als je begint met zorgverzekeringen te vergelijken is het goed om precies te kijken wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie en zorgvraag.

Wat is het verschil tussen een aanvullende verzekering en een basisverzekering?

Een aanvullende verzekering geeft je extra dekking voor zorgkosten die niet gedekt zijn door je basisverzekering. Een basisverzekering is verplicht en geeft je dekking voor de meest noodzakelijke zorg.

Wat kun je verzekeren met een aanvullende verzekering?

Er zijn heel veel verschillende aanvullende verzekeringen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende verzekering met een ruimere dekking voor fysiotherapie, orthodontie of brillen.

Hoeveel kost een aanvullende verzekering?

Het premiegeld van een aanvullende verzekering is afhankelijk van de dekking die je kiest. Je betaalt bijvoorbeeld meer premiegeld als je kiest voor een aanvullende verzekering met een ruimere dekking voor brillen en contactlenzen.

Hoe vergelijk je aanvullende verzekeringen?

Als je een aanvullende verzekering wilt afsluiten, is het verstandig om eerst een zorgvergelijker te gebruiken. Op deze manier heb je direct een goed overzicht van alle verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de dekking van de verzekering, de kosten van de verzekering en de voorwaarden van de verzekering.

Tips voor het maken van de juiste keuze

– Kies niet voor de duurste aanvullende verzekering, maar kies wel voor een verzekering met een goede dekking
– Vergelijk de verzekeringen goed met elkaar, zodat je de verzekering kunt vinden die het beste bij je past
– Lees de voorwaarden van de verzekering goed door, zodat je weet waar je exact recht op hebt.