Naast een goede basisverzekering is het slim om een aanvullende verzekering voor tandzorg af te sluiten. Professionele tandzorg is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw gebit altijd in goede staat is. Maar welke zorg wordt er nu precies gedekt bij een tandartsverzekering bij een verzekeraar als Unive? Van het laten vullen van gaatjes tot het laten plaatsen van een kroon – wij zetten alle kosten hier voor jou op een rijtje!

Tandzorg als aanvullend pakket

Elke inwoner van Nederland is verplicht om minstens een basisverzekering af te sluiten waarmee standaard zorgkosten gedekt kunnen worden. Hier valt tandzorg onder, maar alleen voor kinderen tot 18 jaar. Denk hierbij aan behandelingen zoals preventief onderzoek, het verwijderen van tandsteen en versterkende fluoridebehandelingen.

Vanaf 18 jaar betaal je de kosten voor de tandarts helemaal zelf, wat soms aardig op kan lopen als er wat moet gebeuren aan jouw gebit. Om niet voor financiële verrassingen komen te staan, is het daarom slim om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Deze tandzorg wordt gedekt

Bij een aanvullende verzekering voor tandzorg worden de kosten voor tandzorg meestal vergoed tot een bepaald bedrag per jaar. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten, waarbij de hoogste premie het hoogste jaarbedrag dekt. Dit valt er zoal onder de dekking: 

  • Tandheelkundige zorg, zoals de behandeling van gaatjes – 80% vergoeding voor € 250,- tot € 1000,- per jaar
  • Tandzorg bij ongevallen, zoals wanneer er een tand afbreekt bij een ongeluk – tot € 10.000,- per ongeval
  • Orthodontie tot 18 jaar, wanneer een kind een beugel nodig heeft – van € 1.500,- tot € 2.500,- als eenmalige vergoeding
  • Orthodontie vanaf 18 jaar, wanneer een volwassene een beugel nodig heeft – van € 500,- tot € 1.500,- als eenmalige vergoeding

Lees de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar goed door om te zien wat er precies onder de dekking valt – de dekking kan per verzekeraar verschillen.

Speciaal pakket voor tandzorg bij ongevallen

Heb jij eigenlijk een uitstekend gebit en zijn jouw tanden zo sterk dat jij nooit gaatjes hebt? Dan hoef je misschien geen speciale verzekering voor tandzorg af te sluiten. Maar een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Daarom is het slim om wel verzekerd te zijn voor tandzorg, voor het geval je een ongeval krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld een tand breken tijdens een val. Voor mondzorg bij ongevallen betaal je een lage premie, waarmee je alleen verzekerd bent voor tandzorg bij een ongeluk. Op die manier weet je zeker dat jouw gebit altijd goed beschermd is.