Bijna iedereen zegt meer te willen sporten, maar om dit ook echt waar te maken is motivatie een belangrijk ingrediënt. Motivatie vinden om aan de slag te gaan is niet altijd makkelijk. Wel zijn er een aantal dingen die het makkelijker voor je kunnen maken om je lichaam meer in beweging te brengen. Wil jij ook graag gezonder leven door meer te sporten en zoek je nog tips voor motivatie? Lees dan vooral verder in dit blog en laat je motiveren!

Koop fijne sportkleding en schoenen

Schaf voor jezelf een mooie sportoutfit aan en koop aangename sportschoenen. Dit maakt de stap om te gaan sporten kleiner. Je hebt natuurlijk een reden nodig om je nieuwe sportkleding te gaan dragen. Goede kleding en schoenen maken daarnaast het sporten ook een stuk aangenamer. Koop kleding die goed om je lijf blijft zitten tijdens intensief bewegen en die voldoende zweet doorlaat. Kies schoenen die goed zijn voor je voeten en je zo het sporten net wat langer vol laten houden en daarnaast de kans verkleinen op blessures.

Zorg dat je je sportkleding altijd bij je hebt

Het helpt ook om je sportkleding altijd mee te nemen. Zo kan je in ieder vrije uurtje dat je hebt kiezen om een rondje te gaan rennen of de sportschool in te duiken. Je kan ook je sportlegging als kledingstuk dragen om zo de stap nog kleiner te maken om aan de slag te gaan.

Ga sporten met vrienden

Samen sporten is natuurlijk super gezellig en geeft bovendien extra motivatie. Heb je zelf geen zin maar appt je vriend of vriendin je om te gaan sporten? Dan is de kans toch een stuk groter dat je uiteindelijk wel in de sportschool beland. Je wil je vriend of vriendin immers niet in de steek laten. Je kan ook afspraken met elkaar maken en die beloven altijd na te komen. Zo kan je elkaar blijven motiveren.

Geef jezelf een beloning na het sporten

Je kan om jezelf te motiveren jezelf een beloning geven na het sporten. Zorg wel dat dit een gezonde beloning is, anders is al het harde werk natuurlijk voor niks geweest. Je kan jezelf een aflevering beloven van je favoriete serie of een heerlijk warm bad. Of je kan na een week sporten jezelf trakteren op een nieuwe outfit.

Kies een sport die je leuk vindt

Een andere manier om gemotiveerd te blijven om te gaan sporten is door een sport uit te kiezen die je leuk vindt. Misschien is de reden dat je geen motivatie hebt om te gaan sporten wel dat je een sport doet die helemaal niet bij je past. Wees niet bang om een andere sport te proberen. Ga je normaalgesproken naar de sportschool maar vind je de apparatuur niks aan? Misschien is het dan een goed idee om eens te kiezen voor een leuke groepsles zoals Zumba of yoga.

Leave a Reply