‘Mens sana in corpore sano’. Een hele mond vol om te zeggen: ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Kort gezegd, betekent het dat je pas mentaal gezond kunt zijn als je lichaam gezond is. Laten we het in dit artikel even hebben over dat lichaam en hoe je het gezond houdt. Misschien kan het bij nader inzicht toch nog beter? Wij geven jou hier alvast heel wat informatie mee. Doe jij mee?

1. Zorg voor een gezond lichaam, vanbinnen en vanbuiten

Je lichaam bestaat uit diverse elementen. Je buitenkant bijvoorbeeld. Je huid beschermen tegen zon en uitdroging, je haren goed verzorgen, je nagels of je voetzolen optimaal verzorgen zijn slechts een paar voorbeelden van lichaamsverzorging. Maar ook de binnenkant van je lichaam is belangrijk. Gezond eten is cruciaal om je lichaam in optimale conditie te houden. Niet te veel vet, suiker, koffie… dit kennen we allemaal. Maar wat met kleur- en smaakstoffen, chemicaliën, kunstmatige suikers? Begin alvast met het bekijken van verpakkingen van voedingswaren. Je staat versteld wat er allemaal in onze voeding zit. Gelukkig zijn heel wat mensen zich bewust geworden van de impact van onze voeding op onze gezondheid. Bioproducten, biomarkten, light producten, minder suiker in frisdranken… het zijn mooie initiatieven die in de toekomst nog aan belang zullen winnen.

2. Voldoende beweging, gezonde nachtrust

De kunst is om een balans te creëren tussen de inspanningen die je lichaam doen en de rust die het verdient. Beweeg voldoende, maar rust ook voldoende. Put je lichaam niet uit door te intens te leven. Te veel werken, te weinig beweging, te stressvol leven of te veel nachtelijke uitspattingen zijn tegenstrijdig met gezond leven.

3. Mondverzorging

Plan twee keer per jaar een controlebezoek in bij je tandarts. Aarzel niet om raad te vragen als je tegen bepaalde problemen aan loopt. En van zodra je ook maar het minste probleempje vermoedt, wacht niet maar ga bij je tandarts. Beter voorkomen dan genezen!

4. Haarverzorging

Net als bij de tandarts, maak je regelmatig een afspraak met je kapper. Je haar wordt niet alleen geknipt, je krijgt ook tips over haarverzorgingsproducten of hoe jij je haar thuis het beste verzorgt. Vraag aan je kapper informatie over het type haar dat jij hebt en hoe je het moet behandelen. Deze tips zijn goud waard!

5. De schoonheidsspecialist

Voor velen is een schoonheidsspecialist nog altijd een luxe iets, waar je je eens extra laat verwennen. Maar de schoonheidsspecialist is meer dan dat. Je kunt er alles te weten komen over jouw huidtype, probleempjes met je huid of hoe je bijvoorbeeld thuis je lichaam extra goed kunt verzorgen. Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialist geeft jou meer zelfvertrouwen en ook dat komt ten goede van je lichaam.

6. Poedertjes, crèmes, lotions… hoe zit het ermee?

Zoals bij alle is té veel gewoon… té veel. Te veel smeren, te veel schrobben of te veel lotions gebruiken is nooit goed. Doseer en experimenteer. Al te veel je huid schoonmaken of schrobben of te veel hygiëne kan er bijvoorbeeld toe leiden dat je immuunsysteem te zwak wordt en dat je gevoeliger wordt voor ziektes. Overdrijf dus niet met schoonheidsproducten.

Ken je lichaam

Een gouden tip die we willen meegeven is: verwacht nooit perfectie. Niemand is voor 100% perfect. Aanvaard je minder goede kantjes en accentueer de mooie kanten van je lichaam. Je lichaam kennen en aanvaarden wie je bent is eveneens een belangrijke vorm van lichaamsverzorging.

Leave a Reply