sfeervolle slaapkamer

Ga jij met de inrichting in je woning graag mee met de seizoenen, en is nu de slaapkamer aan de beurt voor een make-over? Qua aankleding kun je hier veel kanten mee op, maar als je graag de zomer aan wil houden doe je er goed aan lichte kleuren te gebruiken. In dit artikel geven wij je tips voor het zomers aankleden van je slaapkamer.

De natuur naar binnen halen

Het zomerseizoen vraagt om lichte kleuren en natuurlijke materialen. Dit kan heel goed door de natuur naar binnen te halen. Kies bijvoorbeeld voor rotan lampenkappen, een mooie beige kleur op de muur met pasteltinten en een mooi vloerkleed. Ook qua dekbedovertrekken heb je veel keuze als het gaat om natuurlijke kleuren. Deze zijn vaak in verschillende prints verkrijgbaar, zodat je kunt afwisselen als je dat graag wilt. Kies bijvoorbeeld voor een dekbedovertrek met bladeren, en breng deze bladeren vervolgens ook terug in de decoratie. Dit zorgt voor een geheel, waardoor de slaapkamer rustiger oogt.

Ruim de kledingkast in de slaapkamer op

De zomer is ook de ideale periode om je kledingkast eens goed op te ruimen. Alle winterkleding kan eruit, maar je kunt ook direct al je zomerkleding nakijken. Maak hiervoor stapels van drie; één voor de kleding die je wil houden, één voor kleding dat naar de kledingbak kan en de laatste stapel voor kapotte kleding. Heb je kledingstukken die je al langer dan een jaar niet aangehad hebt? Dan kun je deze beter weggeven. De kans dat je die dit jaar wel aantrekt, is namelijk vrij klein.

Heb je alles uitgezocht, dan weet je ook direct wat je nog in je kast hebt hangen en waar je wel wat nieuwe modellen van aan kan schaffen. Dit is direct een goede reden om te gaan shoppen, zodat je jouw zomergarderobe direct goed aan kan vullen.

Zorg ervoor dat alles opgeruimd is

Je slaapkamer moet eigenlijk altijd netjes zijn, het is immers een plek om tot rust te komen. Als je na een lange dag werken eindelijk naar je bed toe kan gaan wil je niet terechtkomen in een kamer vol met rommel. Zoek alles dus uit en berg spullen die je wil bewaren op. Heb je te weinig opbergruimte? Er zijn veel verschillende soorten bakken verkrijgbaar, ook voor onder je bed. Deze schuif je er zo onder waardoor ze niemand in de weg staan en niemand anders de bakken ziet.