vrouw in relax stoel

Sta je op het punt het interieur binnen je woning te vernieuwen? Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden. Let bijvoorbeeld niet alleen op de laatste trends op het gebied van interieur en meubels; kijk ook naar de duurzaamheid en toekomstbestendigheid ervan. Zeker wanneer je de 65 jaar eenmaal gepasseerd bent, is het interessant voorzichtig naar de toekomst te kijken. Bieden je woning en de relaxfauteuil die je voornemens bent te gaan kopen de gewenste ondersteuning, wanneer je straks wat minder mobiel bent? Ga je voor de klassieke fauteuil, of kies je voor een sta op stoel met uitklapbare voetensteun? Heb je in huis ruimte om over 20 tot 30 jaar voor een slaapkamer op de benedenverdieping te kiezen? Het zijn voorbeelden van vragen die je jezelf hierbij kunt stellen. 

Duurzaam en ergonomisch verantwoord interieur 

Een partij als Meubelzorg.nl biedt verschillende soorten meubels, die jong en oud helpen het wooncomfort in huis te vergroten. De keuze voor een sta op stoel is daar een voorbeeld van. Niet alleen biedt dit type stoel de gewenste ondersteuning bij het opstaan vanuit de relaxfauteuil; ook vergroot je het comfort van de stoel door de voetensteun en rugleuning uit te klappen. Meubels van een dergelijke partij zijn op ergonomisch verantwoorde wijze ontwikkeld. Dit betekent dat de stoelen en banken een optimale ondersteuning bieden aan onder meer je rug en nek. Kies je voor een goedkoper, ergonomisch onverantwoord alternatief, dan is de kans op rug- en nekklachten veel groter. Iets wat je wenst te voorkomen. 

Duurzame materialen voor bekleding meubels 
Naast de ergonomie van meubels speelt ook de duurzaamheid ervan een belangrijke rol. Kijk bijvoorbeeld naar de materialen die gebruikt zijn voor het bekleden ervan. Hoe lang gaan deze materialen mee? Kan de bekleding na verloop van tijd vervangen worden, door de meubels opnieuw te stofferen? Niet alleen gunstig voor het milieu; ook voor je eigen portemonnee. 

Ondersteunende voorzieningen in huis 

Niet alleen in de meubels die je aanschaft kun je alvast rekening houden met de periode waarin je minder mobiel bent; kies ook voor andere ondersteunende zorghulpmiddelen in huis. Populair is onder meer het opklapbare zitje voor onder de douche, een speciale anti-slip douchemat en bijvoorbeeld een wandsteun voor naast het toilet. Relatief simpele elementen, die maken dat je tot op late leeftijd in je eigen woning kunt blijven leven.