Depositphotos_185049012_S

Als jij of iemand voor wie je zorgt last heeft van incontinentie, is het belangrijk om te weten hoe je jezelf daarna goed kunt opfrissen. Als je vragen of opmerkingen heeft over de zorg voor de incontinentie van je naaste, neem dan contact op met je arts. Hij of zij kan je misschien een specialist aanbevelen om je op deze reis te begeleiden. Een ding dat je kunt doen om voor jezelf of iemand met incontinentie te zorgen, is door hen incontinentieproducten zoals de Tena incontinentiemateriaal te geven. Dit zorgt ervoor dat ze de dag zonder ongemak kunnen doorkomen.

Houd incontinentiemateriaal bij de hand

Door incontinentiemateriaal bij de hand te houden, zoals die van Tena Lady, kan het gemakkelijker worden om met het probleem om te gaan. Sommige mensen vinden het handig om hun benodigdheden op een centrale plek te bewaren, zoals een keukenkast of kast. Er zijn ook verschillende producten op de markt waarmee je je benodigdheden op een toegankelijke plaats kunt bewaren en toch uit het zicht en uit het hart kunt houden. Je moet ook overwegen wat voor soort container het beste voor je werkt bij het opbergen van je incontinentiemateriaal. Hoewel plastic opslagcontainers handig zijn omdat ze waterdicht zijn, kunnen ze moeilijk schoon te maken zijn als er vloeistof in lekt. Je kunt overwegen om in plaats daarvan metalen of glazen containers te gebruiken.

Gebruik wasbare onderleggers op meubels

Als je last hebt van incontinentie, is het belangrijk om meubels en andere oppervlakken te beschermen tegen urinevlekken. Dit kan door ze te bedekken met wasbare onderleggers. Wasbare onderleggers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en ze zijn ook redelijk goedkoop. Je vindt ze bij de meeste supermarkten of drogisterijen. Een goede manier om bij te houden wanneer je nieuwe wasbare onderleggers nodig heeft, is deze te vervangen na elke keer dat je van kleding wisselt of elke dag. Sommige mensen realiseren zich echter niet dat hun kleding vervangen moet worden als ze bevuild zijn. De kosten lopen snel op als er te veel pads tegelijk worden gebruikt.

Gebruik wegwerphandschoenen bij het opruimen

Wegwerphandschoenen zijn de beste keuze voor het opruimen van urine en ontlasting. Gebruik wegwerphandschoenen om te voorkomen dat je handen in contact komen met chemicaliën in was- en bleekmiddelen. Dit is omdat dit huidirritatie en allergische reacties kan veroorzaken bij sommige mensen die gevoelig zijn voor geur- en kleurstoffen die als ingrediënten voor deze producten worden gebruikt.

Spoel vuile kleding in het toilet

Voorkom verspreiding van bacteriën en ziektekiemen naar andere delen van het huis. Gebruik een vlekverwijderaar of een oplossing van 1 theelepel bleekmiddel per liter water, als je er een bij de hand hebt. Het helpt eventuele ziektekiemen die op je kleding aanwezig zijn te doden. Als je geen van beide hebt, gebruik dan heet water om de kleding grondig te wassen en eventuele ziektekiemen te doden.